Kiselost organizma – prirodna riješenja

Kiselost organizma – prirodna riješenja

 

Kiselost organizma – Pojam pH vrijednosti poznat nam je već stotinama godina i zasniva se na teoriji da čovjekovo zdravlje ovisi te je direktno povezano sa tim  na kojoj je razini kiselosti, odnosno lužnatosti organizam.

Ako je tijelo previše kiselo, tj. ne postoji ravnoteža, tada dolazi do poremećaja koji se manifestiraju u obliku raznih vrsta zdravstvenih problema ili oblika oboljenja.

Također danas mnogi liječnici i nutricionisti smatraju da kiselo okruženje u tkivima nakon dugotrajnog unošenja nezdravih namirnica oslabljuje sve tjelesne stanice te izaziva mnoge bolesti.

 

Pretjerana kiselost prisiljava tijelo da posuđuje minerale (kalcij, natrij, kalij, magnezij…) iz vitalnih organa i kostiju, a kako bi  tim procesima smanjilo i neutraliziralo kiselost te je uklonilo iz tijela.

Po okusu tvari znamo da li su kisele npr. limun ili  su pak lužnate poput sapuna.

Kada je  pH vrijednost neke tvari manja od 7, tada kažemo za tu tvar da je kisela, a ako je vrijednost veća od 7, tada je ta tvar lužnata.

PH vode je točno 7 te se kaotakva smatra neutralnom. PH vrijednost se mjeri  od 0 do 14.

Najčešći uzrok stanja u organizmu gdje prevladava kiselost nad lužnatošću u današnje doba je nepravilna prehrana.

Kiselost ili acidoza poslijedice koje izaziva:
  • oštećenja srca i krvnih žila, dolazi do sužavanje krvnih žila i smanjene dopreme kisika
  •  ubrzano povećanje tjelesne težine, nadutost
  • mučnine i dijabetes
  • problemi s urinarnim traktom i bubrezima
  •  postepeno oslabljivanje imunološkog sustava
  •  preveliko nakupljanje otrova u organizmu
  • ubrzano starenje kože
  • osteoporozu i tegobe povezane sa zglobovima
  • kronični umor
  • problemi sa spavanjem

Postoji nekoliko načina da uz kvalitetniju prehranu, povećamo fizičke aktivnosti i stvaranjem općenito drugačijeg načina života možemo spriječiti teže oblike zakiseljavanja organizma.

Imajuči na umu da je potreban duži vremenski period za takvo nešto posložili smo Vam preporuku naših proizvoda koji bi Vam mogli pripomći u stvaranju zdravijih životnih navika.

Preporuka iz Forevera:

 

Aloe Vera Gel – Kao naša vrhunska i osnovna preporuka kad je u pitanju jačanje imuniteta i čišćenje oraganizma od toksina ,  štetnih masnih kiselina, poboljšanje probave i krvotoka. Više o Aloe Vera Gelu pročitajte ovdje.

Forever Aloe Vera gel

Forever Arctic Sea – sadrži autentičnu mješavinu ulja lignji koje je bogato DHA. Glavni sastojci su pročišćeno Omega-3 riblje ulje i maslinovo ulje bogato oleinskom kiselinom. Ova jedinstvena mješavina osigurava 33% više DHA dnevno.

Više o Arctic Sea pročitajte ovdje.

Forever Artic Sea

 

Fields of Green – Kombinira mladu ječmenu travu koja sadrži kalcij, kalij, magnezij, željezo, natrij, bakar, fosfor, cink i mangan. U svom sastavu ima pšeničnu travu koja sadrži vitamine, minerale i elemente u tragovima. Također sadrži alfa-alfu bogatu mineralima, vitaminima A, B6, E i K.

Više o proizvodu pročitajte ovdje.

Fields of Greens

 

Napomena: 
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products. Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju. Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.